/ελαιολαδο: το ΧΡΥΣΑΦΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γης /
Το μεσογειακό κλίμα και οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας και ελαιοποίησης μας δίνουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: το χρυσάφι της ελληνικής γης. Ο Όμηρος το χαρακτήρισε «υγρό χρυσάφι», μία φράση που περιγράφει απόλυτα το ελαιόλαδο, όχι μόνο όσον αφορά το μοναδικό του χρώμα και την ιδιαίτερη υφή και γεύση του, αλλά κυρίως τη διατροφική του αξία.
/ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ /
Είμαι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις ποικιλίες «Αθηνολιά» και «Κορωνέικη». Οι ελιές συλλέγονται και αμέσως μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο όπου παράγομαι σε χαμηλές θερμοκρασίες (<27 C). Παραμένω για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, κατασταλάζω φυσικά και εμφιαλώνομαι σε εξαιρετικές συνθήκες. Διαθέτω ανώτερη ποιότητα χάρη στις πιο σύγχρονες, βελτιωμένες και πιστοποιημένες μεθόδους.
/ οξυτητα /
<0,4% w/w
μαγειρική
Υλικά συνταγής
1 μεγάλο Κρεμμύδι σε ροδέλες
½ φλιτζάνι Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
2–3 Πατάτες ξεφλουδισμένες σε κομμάτια
2 Καρότα καθαρισμένα σε ροδέλες
2 Κολοκυθάκια σε ροδέλες ή καρέ
2 Πιπεριές κόκκινες γλυκές σε κομάτια
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
400gr Ντομάτα κονκασέ
100–200ml Νερό*
50 ml Λευκό κρασί
1 kg Φασολάκια φρέσκα ή κτψ
1/3 ματσάκι Δυόσμο
2 φρ. Κρεμμύδια
1/3 ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
200 gr Φέτα (προαιρετικά)
1 κ.σ. Ρίγανη ξερή
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
3–4 φέτες Ψωμί
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε όπως περιγράφεται στα υλικά.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Έπειτα βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ και το νερό. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40–50 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι, 80gr ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε προαιρετικά με τυρί φέτα που έχουμε πασπαλίσει με τη ρίγανη και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φέτες από ψωμί.
* Η ποσότητα νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και γι’ αυτό σημειώνεται ενδεικτικά, στην πορεία του μαγειρέματος πάντα ελέγχετε και πιθανώς να χρειάζεται να προσθέσετε νερό.
Υλικά συνταγής
450gr Αρακάς
6 Αγκινάρες
1 Καρότο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι σε ροδέλες
2 φρ. Κρεμμύδια (εάν δεν έχετε φρέσκα βάλτε ξερά) σε ροδέλες
2 σκ. Σκόρδο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. Αλάτι, ¼ κ.γ. Πιπέρι
100ml χυμό φρ. Λεμονιού
300ml βραστό Νερό* ή χυμό φρ. Πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε όπως περιγράφεται στα υλικά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 2–3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκόρδα και τα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά. ‘Έπειτα, ρίχνουμε τον αρακά και τέλος το νερό και τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι. Σερβίρουμε με άνηθο και λίγο φρέσκο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
* Η ποσότητα νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και γι’ αυτό σημειώνεται ενδεικτικά, στην πορεία του μαγειρέματος πάντα ελέγχετε και πιθανώς να χρειάζεται να προσθέσετε νερό.
Υλικά συνταγής
3–4 μεσαίες Μελιτζάνες φλάσκες
6 μέτρια ξερά Κρεμμύδια σε κομματάκια
2 σκ. Σκόρδο σε κομματάκια
6 φρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ
4 κ.σ. Βασιλικό ψιλοκομμένο, ιδανικά φρέσκο
Ρίγανη
Πιπέρι
½ φλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
100–150gr τυρί Φέτα θρυμματισμένη
*
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο νερό για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν. Μετά τις πλένουμε καλά, τις στύβουμε απαλά με τα χέρια μας και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο στο φούρνο. Τις ψήνουμε για 10–15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Σε κάθε μελιτζάνα ξεχωριστά, απλώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή το κονκασέ ντομάτας, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τέλος τοποθετούμε τη θρυμματισμένη φέτα και πασπαλίζουμε με τον μισό βασιλικό και τη ρίγανη. Προαιρετικά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με άλλη μια στρώση μελιτζάνας, ντομάτας και τυρί φέτας. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες πασπαλισμένες με 2 κ.σ. βασιλικό τον οποίον κρατήσαμε και φρέσκο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
* Σε περίπτωση που βάλουμε δεύτερη στρώση τα υλικά διπλασιάζονται
Υλικά συνταγής
2 Μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλα καρέ
2 Κολοκύθια σε μεγάλα καρέ
2 Καρότα σε μπαστουνάκια
2 μέτριες Ντομάτες σε καρεδάκια
2 Κρεμμύδια ξερά σε μεγάλα καρέ
1-2 Πατάτες σε μεγάλα καρέ
1 Πιπεριά κόκκινη σε μεγάλα καρέ
1 Πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
½ ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι Δυόσμο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
200gr Φέτα σε χοντρά τρίμματα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε όπως περιγράφεται στα υλικά.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις πατάτες και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες (προαιρετικά αποφλοιωμένες) και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαµηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου για 40–45 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µείνει µε τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό στην κατσαρόλα. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Υλικά συνταγής
150gr Φέτα σε κύβους
2 Ντομάτες κόκκινες σε μέτρια κομμάτια
1 Αγγούρι καθαρισμένο σε ροδέλες
1 Πιπεριά σε καρέ
1 Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. Kάπαρη
5–6 Ελιές πράσινες
5–6 Ελιές μαύρες
1/3 φλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι από λευκό κρασί (προαιρετικά)
λίγη Ρίγανη ξερή
7–8 Παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε όπως περιγράφεται στα υλικά. Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύουμε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε (εάν δεν προσθέσουμε τυρί) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κάππαρη, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάμε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με λίγη ρίγανη, περιχύνουμε με το ξίδι (εάν το επιθυμείτε) και οπωσδήποτε με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά συνταγής
½ ώριμη Ντομάτα
1 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο*
1 κ.σ. Ξύδι
λίγη Ρίγανη ξερή
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Για να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα μας, ξύνουμε στον τρίφτη ½ ώριμη ντομάτα και ύστερα τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με αυτή τη βινεγκρέτ πριν σερβίρουμε.
* Το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο όχι μόνο είναι πολύ καλύτερη επιλογή για την σαλάτα μας σε σχέση με ένα έτοιμο dressing του εμπορίου, αλλά μας βοηθάει να απορροφούμε πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά. Συνδυάστε το με λίγο βαλσάμικο ξύδι για ένα τέλειο, ελαφρύ και εύκολο dressing.
ομορφιά
Α) Μικτό δέρμα
1 κ.σ. Καστορέλαιο ή Φουντουκέλαιο
3 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Β) Ξηρό δέρμα
2 κ.σ. Καστορέλαιο ή Αμυγδαλέλαιο
2 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Γ) Λιπαρό δέρμα
1 κ.σ. Καστορέλαιο ή Φουντουκέλαιο
ή Λάδι καρύδας
2 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Βάλτε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι ή βαζάκι γυάλινο, κλείστε καλά και ανακινήστε. Θυμηθείτε να ανακινείτε πριν από κάθε χρήση.
Εφαρμογή
Απλώστε καλά το μείγμα με τα δύο σας χέρια στο πρόσωπο και στον λαιμό κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1–2 λεπτά. Προαιρετικά βρέξτε με ζεστό νερό μια πετσέτα και απλώστε την στο δέρμα για ένα λεπτό πριν να απλώσετε το μείγμα των ελαίων. Έτσι ανοίγουν οι πόροι και απορροφώνται καλύτερα όλα τα συστατικά θρέψης των ελαίων. Τέλος, περάστε την πετσέτα ταμποναριστά από όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού.
Για να κάνετε μακιγιάζ, περιμένετε 10 λεπτά να απορροφηθεί το φιλμ των ελαίων, απλώστε το make-up στο καθαρό δέρμα και θα στρώσει υπέροχα!
Επαναλάβετε την μέθοδο καθαρισμού με λάδι για 1–2 εβδομάδες και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε ρυτίδες, εξανθήματα και ακμή.
Υλικά συνταγής
1 Αβγό (ασπράδι)
1 κ.γ. Μέλι
1 κ.γ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Ξεχωρίστε το ασπράδι αβγού και χτυπήστε το με επιμονή, στην συνέχεια προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και μια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Εφαρμογή
Απλώστε σε όλα τα μαλλιά και περιμένετε να απορροφήσουν την μάσκα για 20–30 λεπτά. Λουστείτε και βάλτε τους μαλακτική κρέμα.
Επαναλάβετε την διαδικασία 2–3 φορές την εβδομάδα.
Υλικά συνταγής
1 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Πάρτε ένα βαζάκι και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και αναλόγως προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή ζάχαρη ώστε το μείγμα σας να γίνει λείο όχι όμως στεγνό ή ρευστό.
Εφαρμογή
Πάρτε αρκετή ποσότητα με τα δάχτυλα σας και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας. Ξεκινήστε το peeling επιλέγοντας την ένταση και τον χρόνο διάρκειας που εσείς επιθυμείτε. Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και σκουπίστε το με καθαρή πετσέτα.
Στη συνέχεια απλώστε στο πρόσωπο σας μια μικρή δόση από ζελέ αλόης. Εφαρμόστε κατά προτίμηση αυτό το peeling το βράδυ πριν τον ύπνο, ώστε μέχρι την επόμενη μέρα να έχει φύγει η λιπαρότητα της περιοχής. Αφήνει το δέρμα λείο και αναζωογονημένο.
Υλικά συνταγής
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εφαρμογή
Ένα απαλό μασάζ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην κοιλιά κάθε βράδυ προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τις ραγάδες.





/ επικοινωνια /
Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου
230 56 Ασωπός, Καραβοστάσι, Μονεμβασιά
T +30 697 9335003
E contact@elissooliveoil.gr
/ Σημειωση /
Ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας το οποίο παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.
Η παρουσία ιζήματος στο κάτω μέρος των δοχείων είναι απόλυτα φυσιολογική. Σε περίπτωση παρουσίας μικρών ιζημάτων στη μεταφορά του ελαιόλαδου σε άλλο σκεύος χρησιμοποιείστε ένα χάρτινο φίλτρο.